Vind direct je vacature
Door alle vacatures bladeren

Vacatures Boekhouder

Vacatures Boekhouder


Als boekhouder of accountant ben je verantwoordelijk voor de boekhouding van één of meerdere bedrijven. Je zorgt voor de maandelijkse en jaarlijkse BTW-aangiftes. Daarnaast stel je op het einde van elk boekjaar mee de jaarrekening en balans op.
Je bent ook verantwoordelijk voor de verwerking van alle financiële en boekhoudkundige gegevens. Dit houdt in het boeken van facturen, de betaling van facturen en verwerken van alle gegevens. Debiteurenbeheer en crediteurenbetalingen volg je ook nauwgezet op.

Als boekhouder heb je meestal genoten van een bacheloropleiding accountancy-fiscaliteit of boekhouden of van een economische masteropleiding.

Een boekhouder doet ander werk dan een accountant. Een boekhouder moet zich beperken tot samenstellende werkzaamheden terwijl de accountant een verklaring mag afgeven die iets zegt over de betrouwbaarheid van de gegevens. Bij controleplichtige bedrijven of instellingen is een accountantsverklaring bij wet verplicht, of wordt soms door belanghebbenden geëist. Een boekhouder mag deze verklaring niet afgeven. Het is dus zo dat een accountant wel alle werkzaamheden van een boekhouder mag doen, maar op dit punt dus niet andersom.
In veel bedrijven in het midden- en kleinbedrijf bestaat de administratie uit één enkel persoon. Al dan niet bijgestaan door een vol- of deeltijdse medewerker voor (delen van) het inboekwerk, is deze persoon volledig verantwoordelijk voor de gehele administratie. Bij grotere bedrijven werkt de boekhouder onder leiding van de financieel manager of controller. De allergrootsten hebben een interne accountantsdienst onder verantwoordelijkheid van een CFO.

De werkzaamheden omvatten veelal het boeken en verwerken van alle gegevens, debiteurenbeheer en crediteurenbetalingen, maar daarnaast ook rapportages en de meeste belastingaangiftes. Bedrijven of instellingen van enige omvang hebben hiervoor een fiscaal jurist in dienst of besteden het uit aan een belastingadviseur.

Taken oa:

  • Registreren van boekhoudkundige verrichtingen
  • Facturen opmaken
  • Bankverrichtingen uitvoeren
  • BTW-aangifte doen
  • Jaarrekening en resultatenrekening opstellen

Bent u geschikt voor de functie van boekhouder? Bekijk hieronder passende boekhouder vacatures, voor ons actuele vacature-aanbod van werkgevers in de Finaciele sector kijk je op www.vacatures-financieel-administratief.nl

Bekijk 1 vacatures van boekhouder.

In het verleden zijn 27 vacatures ingevuld van boekhouder.

Delen

Stuur per email

Sluiten

Wijs iemand op deze functie door een email te sturen.

Vul je e-mailadres in

Let op: je hebt niet alles goed ingevuld. Vul het veld Aan en Van in en probeer opnieuw.


Annuleren Verzend