Vind direct je vacature
Door alle vacatures bladeren

Vacatures Business Analyst

Vacatures Business Analyst


De belangrijkste activiteiten van de business analist zijn het voorzien, onderkennen en vertalen van de behoeftes van de business naar bruikbare oplossingen, inclusief het invoeren van die oplossingen. Vaak is IT hierbij een essentieel onderdeel. Hij vormt de brug tussen business en ondersteunende disciplines en houdt rekening met alle aspecten van de bedrijfsvoering. Daarnaast heeft de business analist een voorlichtende functie naar de business: van hem mag worden verwacht dat hij nieuwe ontwikkelingen in zijn markt oppikt en vertaalt naar efficiënte oplossingen.

De business analist is ondersteunend aan de business op het gebied van inrichten en verbeteren van bedrijfsprocessen. Hij functioneert hierbij als spin in het web tussen de business afdelingen en de ondersteunende afdelingen zoals IT, Marketing en HRM. Hij werkt vaak nauw samen met de business architect en projectmanager. Daar waar de business architect een strategische, langere termijn visie ontwikkelt, zorgt de business analist voor concrete verandering en verbetering van bedrijfsprocessen, al of niet met ondersteuning van informatietechnologie.

Het goed uitvoeren van het vak Business Analyse vraagt competenties op diverse gebieden. De belangrijkste zijn het definiëren van requirements, het analyseren en modelleren van bedrijfsprocessen en een grondige kennis van het business domein waarin men werkzaam is. Daarnaast heeft een business analist kennis van de gebruikte architectuurmethoden. Dit kan zijn IAF (Integrated Architecture Framework) of TOGAF (The Open Group Architecture Framework). Dit alles moet ingebed zijn in een set van de juiste communicatieve en consultancy skills. Al deze vaardigheden moeten leiden tot hoogwaardige analyses en voorstellen, die ook strategisch en financieel goed in elkaar zitten. Lees meer over de niveau's die Capgemini Academy onderkent in haar opleidingscurriculum voor business analisten: starter, junior, medior en senior.

Bent u geschikt voor de functie van business analyst? Bekijk hieronder passende business analyst vacatures voor ons actuele vacature-aanbod van werkgevers in de IT sector kijk je op www.vacature-ict.nl

Bekijk 1 vacatures van business analyst.

In het verleden zijn 29 vacatures ingevuld van business analyst.

Delen

Stuur per email

Sluiten

Wijs iemand op deze functie door een email te sturen.

Vul je e-mailadres in

Let op: je hebt niet alles goed ingevuld. Vul het veld Aan en Van in en probeer opnieuw.


Annuleren Verzend