Werkgevers blog Blog voor werkgevers

Informatie voor werkgevers

Hoe zorg ik ervoor dat ik de juiste doelgroep bereik? Hoe schrijf ik een SEO geoptimaliseerde vacaturetekst? Hoe vind ik de geschikte kandidaat voor mijn vacature? Op zoek naar tips voor het plaatsen van vacatures en het zoeken naar personeel?

Op deze blog van deBanenSite vindt u antwoord op deze vragen en meer. Blijf ook op de hoogte van onze laatste tips en nieuwtjes via onze sociale media kanalen FacebookTwitter, LinkedIn en Instagram

Nieuwste blogs

Wat is de sollicitatiecode?

De sollicitatiecode, opgesteld door de NVP en Stichting van de Arbeid, reikt een aantal basisregels aan waar elke organisatie en sollicitant aan zouden moeten voldoen. Wilt u weten wat deze 'regels' precies zijn? Lees meer in de nieuwste blogpost.

Lees verder

De voordelen van een vijftigplusser

Veel organisaties zijn op zoek naar jonge werknemers voor hun bedrijf. Toch hebben senioren veel te bieden: motivatie, loyaliteit en een schat aan kennis en ervaring. In dit artikel leest u welke voordelen een oudere werknemer heeft.

Lees verder

Vacature moeilijk in te vullen?

Krijgt u maar niet de gewenste reacties op uw personeelsadvertentie? Vallen de reacties tegen? Aan de hand van deze tips zorgt u ervoor dat uw vacature maximale aandacht krijgt onder de juiste doelgroep. 

Lees verder

Onderscheid uzelf en haal het beste uit uw personeelsadvertentie

Een personeelsadvertentie plaatsen is één ding. Maar hoe zorgt u ervoor dat uw vacature opvalt tussen de andere advertenties? Dat en meer leest u in deze blogpost. 

Lees verder

Toename in sollicitaties via smartphone en tablet

Steeds meer kandidaten reageren via hun mobiel of tablet op vacatures. Dat blijkt uit cijfers van deBanenSite.nl. In dit blog leest u meer over 'mobiele' sollicitaties. 

Lees verder

Een personeelsadvertentie maken

Een goede personeelsadvertentie zorgt voor de juiste kandidaten. Benieuwd hoe het werkt om een personeelsadvertentie te plaatsen? Wat kunt u van deBanenSite.nl verwachten? Lees het in onze nieuwste blog. 

Lees verder

Voorbeeld personeelsadvertentie

Hoe schrijft u een effectieve personeelsadvertentie? Welke zaken mogen er niet ontbreken in de tekst en welke volgorde houdt u aan? Gebruik onze gratis voorbeeld personeelsadvertentie! 

Lees verder

deBanenSite.nl: ook voor werving en selectie van personeel

Wilt u het werven en selecteren van personeel graag aan professionals overlaten? Dat kan! U kunt vertrouwen op de diensten van deBanenSite.nl: onze arbeidscommunicatieadviseurs kunnen het werving- en selectieproces voor u uit handen nemen. En dat alles tegen scherpe prijzen! Meer weten? Lees het in de nieuwste bog van deBanenSite.nl.

Lees verder

De grootste ergernissen van sollicitanten

Welke fouten kunt u beter niet maken tijdens een sollicitatieprocedure? Wat zijn de meest voorkomende irritaties onder werkzoekenden en hoe voorkomt u dat? Lees meer in de blog van deBanenSite.nl! 

Lees verder

Snel en gemakkelijk uw kandidaten beheren

Bent u nieuwsgierig naar de reacties op uw vacature(s)? Met behulp van het Kandidaten Beheersysteem van deBanenSite kunt u snel en overzichtelijk de sollicitaties op uw geplaatste vacature(s) beheren. Benieuwd hoe het werkt? U leest het in deze blogpost van deBanenSite.nl

Lees verder

Discriminatie in uw vacaturetekst: wat mag u wel en niet vermelden?

Junior, senior, leeftijd: wat mag u wel en niet vermelden in uw vacaturetekst? Hoe bereikt u tóch uw doelgroep zonder mensen buiten te sluiten? In de nieuwste blog van deBanenSite.nl leest u wat er onder discriminatie wordt verstaan en hoe u dit kunt voorkomen.

Lees verder

Voorkom deze vijf fouten in uw vacaturetekst 

Uw vacature moet, behalve goed gevonden, ook relevante reacties binnen krijgen. Dat begint allemaal met een duidelijke vacaturetekst. Uw gewenste doelgroep aanspreken? Lees dan deze blogpost: deze fouten kunt u écht niet maken in uw vacaturetekst!

Lees verder

Het inzetten van killer questions in uw vacature plaatsing

Benieuwd naar hoe u het aantal reacties op uw vacature kunt verlagen? Wilt u weten hoe u kunt voorkomen dat u te veel tijd besteedt aan selectie? Gebruik dan 'killer questions' . Hiermee krijgt u meer relevante reacties op uw vacature, terwijl de kwantiteit van de reacties afneemt. In deze blogpost leest u meer over de mogelijkheden van deze doorslaggevende vragen, die u ook bij deBanenSite.nl in kunt zetten. 

Lees verder

Tips & tricks: SEO optimalisatie van uw vacaturetekst

Heeft u moeite met het aantrekken van de gewenste doelgroep? Vallen de reacties op uw vacature u tegen? Heeft u dé ideale kandidaat nog niet gevonden? Grote kans dat u nog het één en ander kunt verbeteren aan uw vacaturetekst. Hier leest u meer handige, simpele tips hoe u uw vacaturetekst kunt optimaliseren voor zowel Google/SEO als voor uw potentiële sollicitant.

Lees verder

Tips vacature plaatsen

Bij het plaatsen van vacatures is het belangrijk dat de aandacht wordt getrokken én vastgehouden. Het is natuurlijk de bedoeling dat u respons krijgt van kandidaten en dat de perfecte kandidaat er tussen zit. Maar hoe zorgt u ervoor dat er gereageerd wordt op uw vacatures? In deze blog leest u diverse handige tips die u kunt toepassen bij het schrijven van een vacaturetekst.

Lees verder

Het gezicht achter deBanenSite

Maak kennis met het gezicht achter deBanenSite: wie is hij en waar komt zijn ambitie vandaan?

Lees verder