Voorkom deze vijf fouten in uw vacaturetekst

Terug naar overzicht

Uw vacature moet natuurlijk goed gevonden worden én genoeg relevante respons krijgen. Dat begint allemaal met een duidelijke vacaturetekst. Op basis van onze ervaringen hebben we vijf tips voor u samengesteld: welke fouten kunt u beter niet maken bij het plaatsen van een vacature? U leest het in deze nieuwe blogpost van deBanenSite.

De meest voorkomende fouten

1.      Een standaard vacaturetekst

Heeft u meerdere vacatures openstaan bij uw organisatie? Gebruik in geen geval een standaard vacaturetekst. Verplaats uzelf in uw doelgroep: een salesadviseur spreekt u anders aan dan een administratief medewerker of ICT-medewerker. Een universitair opgeleide sollicitant benadert u anders dan een mbo-geschoolde kandidaat. Laat zien dat u moeite doet voor het vinden van de perfecte kandidaat. Voor elke functie schrijft u dus een aparte vacaturetekst.

2.      Een te korte of juist te lange vacaturetekst

We zien het helaas vaak voorbijkomen: een veel te korte vacaturetekst. De vacatureruimte is niet alleen bedoeld om aan te geven wat u zoekt, maar ook wat u te bieden heeft. Beschrijf eens de sfeer op de werkvloer, leg uit waar jullie goed in zijn en waarin onderscheidt uw organisatie zich van uw concurrenten? Welke arbeidsvoorwaarden biedt u? Als de kandidaat met vragen achterblijft, kunt u op uw vingers natellen dat hij of zij hoogstwaarschijnlijk niet zal solliciteren. Probeer uw vacaturetekst echter ook niet veel te lang te maken en beperk de tekst tot zo’n 300 – 400 woorden.

3.      Onduidelijkheid

Zoekt u een parttime of fulltime medewerker? Draait hij/zij avond- of weekenddiensten? Wat is de standplaats? Heeft u een salarisindicatie? Gaat het om vervanging bij zwangerschap of ziekte, of is het een baan met uitzicht op een vast dienstverband? Door duidelijk te zijn over wat u verwacht, voorkomt u teleurstellingen. Hoe vervelend is het als u denkt de geschikte kandidaat gevonden te hebben, maar hij of zij op het laatste moment afknapt omdat u niet duidelijk bent geweest over de functie? Zonde van uw tijd bovendien! Wees eerlijk en duidelijk over wat u verwacht; hiermee verhoogt u tevens het aantal relevante reacties op uw vacature.

4.      Te veel eisen stellen

Dat u de perfecte kandidaat zoekt, is duidelijk. Maar een lijst met twintig functie-eisen is overdreven, onnodig en wekt bovendien irritatie op. Probeer harde eisen te scheiden van voorkeuren. Hoeveel van uw ‘eisen’ zijn écht nodig voor het goed uitvoeren van de functie? En hoe realistisch is het om voor een juniorfunctie te vragen naar minimaal 5 jaar werkervaring? Verwacht u een massale toeloop op uw vacature? Dan kunt u er ook voor kiezen om killer questions in te zetten.

5.      Spelfouten

Spel- of taalfouten: het is een enorme afknapper voor veel kandidaten. Bent u zelf geen ster in spelling? Laat dan altijd uw teksten nalezen door iemand anders. Ook als u wel goed bent in spelling is het altijd handig om de vacaturetekst te laten nalezen door een ander.

Wilt u er zeker van zijn dat u de juiste reacties binnenkrijgt? Kies dan voor vacature plaatsing op deBanenSite: wij helpen u te koppelen aan de beste kandidaten voor uw bedrijf. Meer weten? Bel dan 072 – 5744544 of mail naar info@debanensite.nl.