Killer questions in uw vacature: simpel en doeltreffend Verhoog de kwaliteit en verlaag de kwantiteit van de reacties op uw vacature

Terug naar overzicht

Als u een openstaande vacature heeft, wilt u er zeker van zijn dat u de juiste kandidaten aantrekt. Eerder schreven we al een blog over hoe u uw vacaturetekst kunt optimaliseren voor SEO: een onmisbare factor bij de vindbaarheid van uw vacature. Hoe voorkomt u echter dat u honderden reacties binnenkrijgt en u veel te veel tijd besteedt aan selectie? U scheidt het koren van het kaf door middel van zogenoemde killer questions. Hiermee verhoogt u de kwaliteit van sollicitaties, terwijl de kwantiteit afneemt. In dit blog leest u meer over de mogelijkheden van deze doorslaggevende vragen, die u ook bij uw kunt inzetten bij het plaatsen van een vacature op deBanenSite.nl.

Wat zijn killer questions of ja/nee vragen?

Kortweg zijn dit vragen die de sollicitant voorgaande aan de sollicitatie moet beantwoorden met ja of nee voor hij/zij kan solliciteren op uw vacature. Dit zijn harde eisen die u aan de nieuwe kandidaat stelt. Bij negatieve antwoorden kan de sollicitant simpelweg niet reageren op de functie. Het gevolg? Met minimale inspanning komt u sneller aan uw ideale kandidaat. U zoekt bijvoorbeeld uitsluitend kandidaten die zich binnen een straal van 30 kilometer rond uw standplaats bevinden. Of het hebben van een rijbewijs is voor u een vereiste. Wellicht zijn er wel verplichte certificaten nodig voor het uitvoeren van de functie. In plaats van talloze cv’s door te spitten, kunt u bij voorbaat al de kandidaten die niet voldoen aan deze criteria, uitsluiten van sollicitatie.

Hoe kunt u de vragen inzetten bij het plaatsen van uw vacature op deBanenSite?

Voor de sollicitant zijn cv en sollicitatiebrief kan verzenden, krijgt hij een scherm te zien met een aantal vragen. Antwoordt de kandidaat alle vragen met ‘ja’, dan kan hij zijn cv en motivatiebrief toevoegen. Antwoordt de kandidaat op (een van) de vragen met ‘nee’, dan volgt er een melding: “Helaas, alle vragen moeten met ‘ja’ beantwoord worden voor u kunt solliciteren op deze vacature.” De kandidaat kan de sollicitatie dan niet voltooien. Simpel en doeltreffend!

Wanneer gebruikt u killer questions in uw vacature?

Wanneer zet u de ja/nee vragen in? Om te voorkomen dat het sollicitatieproces onnodig wordt vertraagd en dat de kandidaat wordt afgeschrikt, raden wij aan de vragen uitsluitend in te voeren bij vacatures waarbij u een groot aantal reacties verwacht, en waarbij u harde eisen stelt. Stel dan ook niet te veel vragen, maar houd het bij drie à vier vragen.

Welke vragen stelt u?

Welke vragen mag u wel en niet stellen? Discriminatie in vacatures en sollicitatieprocedures is helaas nog steeds orde van de dag. Vragen over geslacht, nationaliteit, religie, handicap of chronische ziekte, leeftijd, afkomst, zwangerschap, gezinssituatie of andere persoonlijke kenmerken mag u dan ook logischerwijs niet stellen. Wilt u meer weten over wat u wel en niet mag vermelden? Houd deze blog in de gaten voor meer informatie over dit onderwerp.

Voorbeelden van vragen die u kunt stellen, zijn:

  • Bent u in het bezit van rijbewijs B?
  • Beheerst u de Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk?
  • Woont u in een straal van dertig kilometer rond Amsterdam?
  • Heeft u een mbo-diploma in een commerciële/technische/administratieve richting?
  • Bent u minimaal 24 uur/drie avonden in de week/elke zondag/koopavonden beschikbaar?
  • Heeft u minimaal twee jaar ervaring in de IT-branche?
  • Bent u in het bezit van een verklaring van goed gedrag?
  • Heeft u een BHV-diploma?
  • Bent u in het bezit van het SVH Sociale Hygiëne certificaat? 

Kortom: bepaal voor uzelf welke factoren doorslaggevend zijn om iemand aan te nemen. Twijfelt u? Benieuwd hoe u deze killer questions in kunt zetten? Vraag dan aan een van onze adviseurs om raad. Bel naar 072 – 5744544 of stuur een e-mail naar sales@debanensite.nl en vraag naar de mogelijkheden.