De voordelen van een oudere werknemer op een rijtje

Bij het aannemen van personeel denken veel werkgevers aan jonge werknemers met enkele jaren werkervaring – en hebben weinig organisaties een voorkeur voor senioren. Toch hebben 50-plussers veel te bieden. Het is dus absoluut het overwegen waard in gesprek te gaan met een oudere werknemer. In dit artikel leest u wat oudere medewerkers uw bedrijf kunnen brengen.

Ten eerste: wist u dat u in aanmerking komt voor een premiekorting van de overheid als u iemand van 56 jaar of ouder aanneemt? Als de werknemer vanuit een uitkering bij uw bedrijf komt werken, kunt een mobiliteitsbonus die op kan lopen tot € 7.000,- per jaar – maximaal drie jaar lang - krijgen.

Motivatie

Uit dit bericht van het CBS blijkt dat werknemers in de leeftijd van 50 tot 60 jaar vaker enthousiast zijn over hun baan dan jongere werknemers. Veel werkloze 50-plussers staan te springen om aan de slag te gaan en willen graag hun handen uit de mouwen steken. Met als resultaat: een hoge productiviteit en leuke sfeer op de werkvloer!

Loyaliteit

Een oudere werknemer is minder snel geneigd van baan te wisselen dan een jongere die zich wil ontwikkelen, ervaring op wil doen of meer wil verdienen. Dit scheelt veel in wervingskosten en zorgt voor een stabiel personeelsbestand. Bovendien is een hecht team met vaste medewerkers tevens gunstig voor (het imago van) de organisatie.

Lager ziekteverzuim

Er zijn diverse onderzoeken gedaan naar het ziekteverzuim van oudere werknemers. Uit dit onderzoek blijkt dat jongere werknemers zich sneller ziek melden dan oudere werknemers. Een verklaring daarvoor is dat jongeren vaker drinken en roken, ongezonder leven, langere dagen werken en zich vaker ziek voelen door stress. Ongeveer een vierde van oudere werknemers ervaart stress. Als een oudere werknemer zich toch ziek meldt, is het ziekteverzuim overigens meestal wel iets langer.

Kennis en ervaring

50-plussers hebben dankzij hun werkverleden vaak meer kennis en ervaring dan jongeren. Bovendien beschikken ze over een ruimer netwerk en hebben ze meer mensenkennis. Ze hebben waarschijnlijk diverse bijscholingen gevolgd, hebben de ontwikkelingen in het vak meegemaakt en hebben in verschillende functies gewerkt. Daardoor zijn ze vaak sneller ingewerkt en kunnen ze ook andere collega’s helpen.

Kortom: reden genoeg om eens een 50-plusser uit te nodigen op gesprek. Wilt u meer advies ontvangen over werving en selectie? Blijf dan ons blog op deBanenSite.nl in de gaten houden en volg ons op Twitter en LinkedIn