Vacature moeilijk te vervullen? Lees deze tips

Terug naar overzicht

U heeft een openstaande vacature maar krijgt niet de gewenste reacties op uw personeelsadvertentie. Hoe kunt u ervoor zorgen dat uw vacature meer onder de aandacht wordt gebracht - en wat kunt u doen om tóch het juiste personeel te vinden?

In de ICT, techniek en bouw kan het bijvoorbeeld knap lastig zijn het juiste personeel te rekruteren: in deze sectoren heerst krapte op de arbeidsmarkt. Het vacatureaanbod is dus groter dan het aanbod personeel. Heeft u ook een moeilijk in te vullen vacature? Wellicht helpen onze tips.

1. Verspreid de vacature

Zorg ervoor dat uw vacature op diverse platformen te vinden is, zoals Facebook, LinkedIn en Twitter en kies eventueel voor een advertentiecampagne. Wilt u dit liever overlaten aan professionals? Bij deBanenSite.nl wordt uw vacature maximaal onder de aandacht gebracht onder sociale media en partnerwebsites. De vacature kan desgewenst  aangejaagd worden middels een Google AdWords-campagne. Meer weten? Mail ons dan op info@deBanenSite.nl.

2. Experimenteer met vacatureteksten

Heeft u een vacature geplaatst – zonder succes?  Zet uw personeelsadvertentie eens uit onder diverse standplaatsen, met verschillende functietitels en aangepaste functieomschrijvingen. Hierdoor komen er meer potentiële kandidaten in aanraking met uw vacature en is de kans op reacties groter. Lees meer tips over het schrijven van een effectieve vacaturetekst.

3. Ga zelf op zoek naar de juiste kandidaat!

Komt de juiste kandidaat niet naar u toe? Dan gaat u zelf op zoek! In onze cv database met zo’n 775.000  cv’s zit er vast een geschikte kandidaat tussen. U kunt zelf onbeperkt filteren op functieomschrijving, opleidingsniveau, woonplaats en nog veel meer. Benieuwd hoe dit in zijn werk gaat? Onze arbeidsadviseurs leggen het u graag uit. Neem contact op via info@deBanenSite.nl.

4. Wees niet te star: denk ‘out of the box’

U heeft waarschijnlijk al heel goed in uw hoofd wie u voor de functie wilt hebben. U denkt aan de perfecte sollicitant en weet precies wat voor kandidaat u wilt hebben. Probeer te voorkomen dat u zich niet blind staart op de ‘gedroomde kandidaat’. Hoeveel van uw functie-eisen zijn echt nodig voor het goed uitvoeren van de functie? Is in een straal van 30 kilometer een must – of zou u er ook aan kunnen denken om een sollicitant die 10 kilometer  verder woont uit te nodigen? En hoe realistisch is het om bij een juniorfunctie te vragen naar iemand met minimaal 5 jaar werkervaring? Waarom zou u die ene 50-plusser niet eens uitnodigen voor een gesprek? Sta open voor iedere kandidaat: een kennismakingsgesprek geeft een veel realistischer beeld dan een brief.

5. Werving en selectie uitbesteden

Als u moeite heeft met het kaf van het koren scheiden, kunt u er ook voor kiezen om de werving en selectie van personeel uit te besteden. Dat kan ook bij deBanenSite.nl. Onze arbeidsmarktcommunicatie adviseurs  hebben de benodigde kennis en ervaring om u bij te staan in het wervingsproces. Ze adviseren u en zorgen er voor dat de vacature op de meest effectieve manier onder de gewenste kandidaten wordt verspreid, maar kunnen ook uw reacties beheren als u dat wenst. Meer weten? Mail ons dan!

Op de blog van deBanenSite.nl leest u meer tips en adviezen omtrent werving en selectie van personeel. Houd ons in de gaten op Twitter en LinkedIn voor de laatste ontwikkelingen en nieuwtjes.