Grote toename in aantal sollicitaties via mobiel

Terug naar overzicht

Steeds meer sollicitanten reageren met mobiele apparaten op een personeelsadvertentie. Ook bij deBanenSite.nl is er een grote stijging te zien in het gebruik van smartphones en tablets. Reageerde in het eerste kwartaal van 2015 zo’n 3% van alle sollicitanten via een mobiel apparaat: in dezelfde periode van dit jaar ligt dat percentage op ruim 8%. Ook vorig jaar werd uit cijfers van deBanenSite.nl bekend dat er steeds meer mobiele activiteiten werden waargenomen.

Van alle sollicitaties die er in het eerste kwartaal van 2016 binnenkwamen, solliciteerde er bijna 90% via de desktop, ruim 8% via de telefoon en ruim 2% via de tablet. In dezelfde periode van 2015 lagen die verhoudingen op 95% via desktop, 3% via telefoon en bijna 2% via tablet. Ook zag deBanenSite.nl het totale aantal sollicitaties in de vergelijkingsperiode met maar liefst 56% stijgen.

Steeds meer mobiele bezoekers

Zo’n grote stijging is niet meer te negeren. Ook bij deBanenSite.nl groeit het aantal bezoekers gestaag. Bezochten van 1 januari tot en met 31 maart 2015 zo’n 600.000 bezoekers deBanenSite.nl, in dezelfde periode van 2016 ligt dit aantal op ruim 830.000. Een stijging van maar liefst 36%!

Dat betekent dus dat ook  het aandeel mobiele bezoekers steeds groter wordt. Ruim 20% van de ruim 300.000 bezoekers per maand komt via een mobiel/smartphone op deBanenSite.nl, zo’n 10% via de tablet en bijna 70% vanaf een pc of laptop. 

Ook ‘online trendwatcher’ Frankwatching meldde onlangs de grote toename in mobiel gebruik als het gaat om solliciteren. Uit Amerikaans onderzoek bleek maar liefst 28% van de jongeren tussen 18 en 23 jaar oud op een mobiel apparaat naar werk te zoeken (Bron: Pew). 

Responsive

Reden genoeg om een mobielvriendelijke website te hebben. Als één van de weinige vacaturewebsites van Nederland kunt u bij deBanenSite.nl ook vertrouwen op een geoptimaliseerde en responsive website. Uw kandidaten kunnen dus vanaf ieder apparaat op uw personeelsadvertentie op deBanenSite.nl reageren. Dit kunnen ze via de ‘solliciteer direct’ en via de ‘stuur per e-mail’-buttons. Zo kunnen de sollicitanten – eenvoudig en snel – zelf hun motivatiebrief of cv toevoegen en mailen. Het is zelfs mogelijk de vacature via WhatsApp te delen, waardoor zij ook andere relevante kandidaten op de hoogte kunnen stellen van uw advertentie.

Benieuwd naar de mogelijkheden van een personeelsadvertentie plaatsen? Neem dan contact op via info@deBanenSite.nl of via telefoonnummer 072 – 5744 544.