Tips: het plaatsen van een vacature Werkgevers blog

Terug naar overzicht

Bij het plaatsen van vacatures is het belangrijk dat de aandacht wordt getrokken én vastgehouden. Het is natuurlijk de bedoeling dat u respons krijgt van kandidaten en dat de perfecte kandidaat er tussen zit. Maar hoe zorgt u ervoor dat er gereageerd wordt op uw vacatures? De volgende tips over de inhoud en opmaak bij een vacature kunnen u helpen om de juiste kandidaat te vinden.

De inhoud

Bij het schrijven van de inhoud is het bijna de norm om een unieke vacaturetekst neer te zetten. Uw vacature moet natuurlijk opvallen tussen alle andere vacatureteksten en de eerste stap naar een unieke vacaturetekst is het persoonlijk maken van de tekst. Hiermee zorgt u ervoor dat de potentiële kandidaat zich aangesproken voelt.

Bij een vacaturetekst is het belangrijk om gebruik te maken van herkenbare termen. Daarnaast is het van groot belang om de functie in het kort te beschrijven. Dit zorgt ervoor dat uw vacature makkelijk te vinden is op de vacaturewebsite.

Geef in de vacaturetekst duidelijk aan waar u naar opzoek bent. Dit kan op een eenvoudige manier door gebruik te maken van bullet points en opsommingen. Bullet points en opsommingen zorgen voor verbetering van de leesbaarheid, een nette opmaak en overzichtelijkheid in de vacature.

Zorg voor een kort maar krachtige vacaturetekst, het is natuurlijk niet de bedoeling dat de potentiële kandidaat zich gaat vervelen bij het lezen van de vacature. Geef aan het eind van de vacaturetekst duidelijk aan hoe er gesolliciteerd moet worden. Schrijft de kandidaat een sollicitatiebrief naar een contactpersoon? Of klikt de kandidaat op ‘’Solliciteer nu’’?

Let altijd op spelling! Zitten er geen taalfoutjes in de vacaturetekst? Wanneer er taalfoutjes in de vacaturetekst zitten, geeft dit een onprofessionele indruk naar de lezer toe en loopt u het risico dat er niet wordt gesolliciteerd. Het is aan te raden om uw vacaturetekst te laten lezen door een ander voordat u de tekst online plaatst.

De opmaak

Naast dat de inhoud aantrekkelijk moet zijn, is de opmaak van de vacature ook van groot belang. Zoals eerder genoemd zorgt de toevoeging van bullet points voor een nette opmaak, maar wilt u dat uw vacature opvalt tussen de rest van de vacatures? Maak dan gebruik van afbeeldingen zoals uw bedrijfslogo, een afbeelding van uw team of bedrijfspand. Dit zal zorgen voor een professionele uitstraling in uw vacature.

Uw vacature op DeBanenSite.nl

Tot slot; kies voor de juiste website. Naast het plaatsen van vacatures op de landelijke en vak gerelateerde sites, is het aan te raden om te kijken naar de ervaring en de partners die de vacaturesite heeft.

Wilt u uw vacatures plaatsen op een website waar u ongetwijfeld reactie krijgt van sollicitanten? Maak kennis met DeBanenSite.nl! Kiest u voor de BanenSite.nl, dan kiest u voor een professionele partner in de zoektocht naar de beste kandidaten voor uw bedrijf. Neem contact op met ons door te bellen naar 072-5744544 of stuur een e-mail naar info@debanensite.nl.