Werkzoekenden blog Blog voor werkzoekenden

Informatie voor werkzoekenden

Hoe vind ik mijn droombaan? Hoe schrijf ik een enthousiaste sollicitatiebrief en wat moet ik wel/niet in mijn cv vermelden? Hoe gaat een sollicitatiegesprek in zijn werk en hoe kan ik me voorbereiden? Als je werk zoekt, komen er veel vragen bij kijken.

Op dit blog van deBanenSite vind jij als werkzoekende alle informatie over solliciteren. Blijf ook op de hoogte van onze laatste tips en nieuwtjes via onze sociale media kanalen Facebook, Twitter en Instagram

Nieuwste blogs

 

Perfect cv om jouw droombaan te krijgen

Een perfect cv is belangrijk!

Lees verder 

Automatisch solliciteren

deBanenSite.nl beschikt over een nieuwe tool waardoor je als eerste solliciteert.

Lees verder

Netwerken of niet?

Netwerken is én blijft een belangrijk middel om een (nieuwe) baan te vinden, maar is het effectief genoeg?

Lees verder

Voorkom deze 6 sollicitatieblunders!

Heb je een sollicitatiegesprek? Maak deze fouten vooral niet en maak een goede indruk. Lees deze 6 no go's in onze blog. 

Lees verder

Welke kleding draag je naar een sollicitatiegesprek?

Ga je in pak of juist niet? Hoe maak je een goede indruk maar blijf je toch dichtbij jezelf? Lees de tips van deBanenSite.nl in deze nieuwste blog. 

Lees verder

Welke vragen kun je zelf in het sollicitatiegesprek stellen?

Als je zelf vragen stelt tjdens het sollicitatiegesprek kom je goed voorbereid over. Welke vragen moet je zeker stellen? En wat kun je maar beter niet vragen? Dat lees je in onze nieuwste blog op deBanenSite.nl.

Lees verder

Welke vragen worden gesteld in het sollicitatiegesprek?

Om je zo goed mogelijk voor te bereiden is het verstandig je alvast te verdiepen in welke vragen je kunt verwachten. Benieuwd? Lees het op deBanenSite.nl!

Lees verder

Hoe bereid je jezelf voor op een sollicitatiegesprek?

Wat kun je verwachten? Wanneer begin  je ongeveer met voorbereiden en welke zaken mag je absoluut niet vergeten? Lees onze tips in de nieuwste blog. 

Lees verder

In welke sector worden meer banen verwacht?

Waar zijn de komende jaren meer vacatures te verwachten? In welke branches komen er steeds meer banen vrij? Dat lees je in de nieuwe blogpost op deBanenSite.nl.

Lees verder

55+ en werkloos? Handige sollicitatietips van deBanenSite.nl

Ben je 55-plusser en op zoek naar werk? Hoewel je ontmoedigd kunt raken van de zoektocht naar werk, zijn er een aantal punten waar je op in kunt spelen. Hoe blijf je gemotiveerd? Hoe zorg je ervoor dat de werkgever jouw naam onthoudt? Je leest het in deze blogbijdrage.

Lees verder

Haal het beste uit jouw banenzoektocht!

Hoe haal je met minimale inspanning het onderste uit de kan? Hoe zorg je ervoor dat je jouw toekomstige baan niet over het hoofd ziet in het vacatureaanbod? deBanenSite.nl heeft daar een aantal handige tips voor! Je leest het in onze nieuwste blogpost.

Lees verder

Afgewezen? Hoe blijf je gemotiveerd en positief?

Hoe ga je om met een afwijzing op jouw sollicitatie? Hoe blijf je toch gemotiveerd tijdens het solliciteren? Lees onze tips in de blog 'Hoe ga je om met een afwijzing op jouw sollicitatie'.

Lees verder

Starter? Vind je eerste baan dankzij deze tips!

Wil je dolgraag beginnen aan de eerste stap in jouw carrière? Hoe maak je een overtuigend cv als je werkervaring mist? Hoe zorg je ervoor dat je opvalt in jouw sollicitaties? Lees onze tips in de blog: 'Solliciteren voor starters'. 

Lees verder

Do's en dont's: wat vermeld je in je sollicitatiebrief?

Wat kun je het beste vermelden én vermijden in je sollicitatiebrief? Hoe zorg je ervoor dat je overtuigend overkomt? Lees onze do's en dont's voor jouw sollicitatiebrief!

Lees verder

Tips: hoe maak je een indrukwekkend cv?

Ben je druk bezig met solliciteren, maar kom je er niet uit? Bekijk onze tips voor het maken van een goed cv!

Lees verder

Geen 9 tot 5 mentaliteit meer

Het nieuwe werken, flexwerken, flexibel werken en flexibele werktijden: wat houdt het in en wat zijn de gevolgen?

Lees verder

Solliciteren naar een nieuwe baan

Als je op zoek bent naar een baan komt er veel bij kijken. Waar ben je eigenlijk goed in, wat wil je en hoe kun je je goed voorbereiden? Hoe gaan de sollicitatiegesprekken in hun werk? In dit blog lees je wat de sollicitatieprocedure in tien stappen, van oriëntatie tot ondertekenen van een arbeidsovereenkomst, inhoudt. Zo kom je beslagen ten ijs!

Lees verder