In welke sectoren worden de meeste banen verwacht?

Terug naar overzicht

Onlangs werd door het CBS bekendgemaakt dat de werkloosheid afneemt en steeds meer mensen werk vinden. Goed nieuws! Het Centraal Bureau voor Statistiek gaf daarbij aan dat het aantal werklozen per maand met zo’n 5.000 personen afneemt. Maar in welke branches worden er de komende jaren meer banen verwacht?

ICT

De ICT-branche is altijd in beweging. Dankzij de continue ontwikkelingen in het vak, is er vrijwel altijd vraag naar professionals in het vak. De vraag naar (hoogopgeleide) professionals zoals systeemontwikkelaars is hoog, net als programmeurs en technische engineers – maar ook informatiemanagers. Als ICT-er kun je bij veel bedrijven in diverse sectoren terecht. Ben jij ICT-er en op zoek naar werk? Bekijk ons vacatureaanbod in de ICT.

Onderwijs

Ook de vraag naar leraren in het middelbaar onderwijs neemt toe. Er is voornamelijk vraag naar eerste- en tweedegraads docenten in exacte vakken zoals schei-, natuur- en wiskunde, informatica en taaldocenten (Duits en klassieke talen). Tevens groeit de vraag naar docenten in techniek en economie. Dit tekort is onder andere te verklaren door vergrijzing van het personeel. De vacatures in het onderwijs worden met name in grotere steden verwacht. Bekijk ook de onderwijsvacatures van deBanenSite.nl.

Bouw/techniek

Er worden steeds meer huizen verkocht en dat betekent dat er meer gebouwd moet worden. De vraag naar vakmensen in de bouw en techniek groeit dan ook steeds verder. Het Economisch Instituut voor de Bouw gaf begin dit jaar aan dat er in 2016 een stijging van 16.000 arbeidsjaren in de bouw wordt verwacht – waarvan 10.000 extra voltijdbanen. Tot 2021 schat het instituut het aantal extra banen zelfs op zo’n 70.000 voltijdbanen. Dit heeft deels te maken met vergrijzing, maar ook met de aantrekkende economie. Er wordt verwacht dat de vraag naar vakmensen zoals metselaars, timmermannen, dakdekkers en stukadoors, maar ook technische beroepen zoals werkvoorbereiders en calculators, zal toenemen. Ook deBanenSite.nl heeft een mooi aanbod vacatures in de bouw/techniek.

Actuele vacatures

Bij deBanenSite.nl vind je ruim 3.000 actuele vacatures in allerlei branches: van agrarisch tot ICT, van commercieel tot horeca en van chemie tot transport. Benieuwd? Houd deBanenSite.nl in de gaten voor de meest actuele vacatures. Via onze sociale media kanalen FacebookTwitter en Instagram blijf je ook op de hoogte van de laatste blogs en nieuwtjes!