Netwerken of niet?

Terug naar overzicht

Iedereen heeft wel eens gebruikt gemaakt van, of maakt wel eens gebruik van zijn of haar netwerk. Dit kan zijn om een baan te vinden, maar ook als je op zoek bent naar een nieuwe auto, een klusjesman of kapper kun je gebruik maken van je netwerk. Netwerken is dus een belangrijk middel om tot een bepaald doel te komen, maar is netwerken ook effectief genoeg om een (nieuwe) baan te vinden?

Netwerken of via een vacaturesites?

In de huidige arbeidsmarkt zien we dat netwerken nog steeds het belangrijkste kanaal is voor het vinden van een baan, minimaal 1 op de 5 Nederlanders vindt hun volgende baan via het netwerk. Bij werklozen, jongeren, ouderen en hoger opgeleiden ligt dit aantal nog hoger. Toch zien we wel dat de effectiviteit van netwerken afneemt en dat het soms overschat wordt.

Dan toch niet netwerken?

Ja, dit moet je zeker blijven doen! Maar vergeet ook zeker niet je kansen te vergroten door je ook te richten op het vinden van een baan via een vacaturesite of ander medium. Als we namelijk kijken naar de huidige trends zien we bijvoorbeeld dat vacaturesites zoals deBanenSite.nl steeds meer belang winnen binnen het vinden van een (nieuwe) baan. Wanneer er maximaal wordt ingezet op meerdere oriëntatiekanalen én deze goed beheerst worden, dan kan de kans op het vinden van een passende baan al snel toenemen met een factor 2 tot 3!

TIP!

Zet niet in op één kanaal voor het vinden van een baan, maar verspreidt je kansen. Dus upload vandaag nog je CV op deBanenSite.nl, maak een account aan en stel jouw gegevens in! Je kunt dan direct jouw gegevens inzien, cv- en emailalerts instellen, bekijken welke sollicitaties je hebt gedaan en welke vacatures bij jou favoriet zijn! 

Wil je meer advies ontvangen over solliciteren? Volg onze blog dan op deBanenSite.nl, waar je regelmatig nieuwe tips vindt als je zoekt naar een nieuwe baan. Via onze sociale media kanalen FacebookTwitter en Instagram blijf je ook op de hoogte van de laatste blogs en nieuwtjes!