Solliciteren naar een nieuwe baan

Terug naar overzicht

In tien stappen naar een baan

Ben je op zoek naar een nieuwe baan? Dan ben je bij deBanenSite.nl op het juiste adres. Hier vind je ruim 3.000 vacatures in verschillende branches: grote kans dat er iets tussen zit wat je aanspreekt! Maar: hoe gaat nu zo’n sollicitatieprocedure in zijn werk? Lees dit blog zodat je goed beslagen ten ijs komt! Voordat je besluit een andere baan te gaan zoeken moet je jezelf wel beseffen dat er een aantal maanden tussen kunnen zitten voordat je aan je eerste werkdag begint. Een sollicitatieprocedure bestaat namelijk uit meerdere stappen.

Oriënteren

Je goed oriënteren kost vaak wat tijd, maar het is wel belangrijk en zeker de moeite waard. Het maakt de andere fasen in het sollicitatieproces namelijk gemakkelijker. Tijdens het oriënteren is het belangrijk dat je weet wat je kwaliteiten, ambities, ervaringen, wensen en voorkeuren zijn. Zodra je dit duidelijk op een rijtje hebt is het vinden van een baan die daarop aansluit makkelijker.

Vacatures zoeken

Een vacature vindt je op verschillende manieren, maar het snelste is via internet. Via deBanenSite.nl solliciteer je direct bij de werkgever, zodat je niet te maken hebt met intermediairs, werving- en selectiebureaus of uitzendbureaus. Zo kom je sneller aan een baan!.

Het schrijven van je brief & cv

Zie je sollicitatiebrief als een manier waarop je overtuigend reclame kunt maken over jezelf. Wat er in de brief terug komt, lees je in onze blog ‘wat vermeld ik wel en niet in mijn sollicitatiebrief?’ Heb je hulp nodig bij het schrijven van je cv? Houd dan onze blog in de gaten, waar je wordt voorzien van handige tips & tricks.

Reactie op je brief

Het kan een tijdje duren voordat je een reactie krijgt op je brief. Als je echt niet kunt wachten kun je bellen om te checken of je brief in goede orde ontvangen is. Dan is het alsnog geduldig wachten op een uitnodiging voor een gesprek of helaas, een afwijzing. Als je niet door bent, is het slim om te vragen waarom je bent afgewezen. Wie weet kan je in je volgende sollicitatie hiermee je voordeel doen.

Het oriënterend gesprek

In dit gesprek wil de werkgever nader kennis met je maken om een globale indruk te krijgen van wie je bent en of je past bij het bedrijf. Ook jij hebt de mogelijkheid om vragen te stellen. Bereid jezelf goed voor op het gesprek: oefen het bijvoorbeeld met een familielid, vriend of vriendin. Denk ook na over hoe je wil overkomen, besteed ook zeker aandacht aan je kleding.

Verslag maken

Na het oriënterend gesprek is het handig om voor jezelf een verslag te maken. Welke vragen zijn er gesteld? Hoe verliepen de eerste vijf minuten? Maakte je een zekere indruk? Op welke vragen gaf je sterke antwoorden? Waar bleef je hangen? Zo werk je de sterke en minder sterke punten van het gesprek uit. Ook de antwoorden van jouw vragen die je hebt gesteld zet je op een rij. Dit is alvast een goede voorbereiding voor de gesprekken die volgen of een andere baan.

Vervolggesprekken

Er zullen meestal verschillende gespreksrondes voorkomen voor je wordt aangenomen. Een werkgever wil risico’s uitsluiten en zo goed mogelijk onderzoeken welke kandidaat de beste is. In het tweede gesprek kun je vragen verwachten waarin er dieper wordt ingegaan op je motivatie, je vakkennis, je persoonlijkheid en je ervaring. Soms moet je met een aantal verschillende mensen een vervolggesprek voeren die allemaal een indruk van je willen krijgen.

Afwijzing

Van de verschillende kandidaten die in een sollicitatieprocedure zitten, kan er maar één de uiteindelijke kandidaat worden. Toch is het jammer als je na een aantal gesprekken alsnog wordt afgewezen. Je moet dan niet in dat ’gat’ blijven hangen, maar er juist van leren. Vraag waarom je bent afgewezen: aan die informatie kan je in het vervolg veel hebben.

Arbeidsvoorwaardengesprek

Als je wel door bent naar de volgende ronde volgt een afrondend gesprek. In dit gesprek komen de arbeidsvoorwaarden naar voren. Hierin bespreek je je salaris, eventuele bonussen en de secundaire arbeidsvoorwaarden (zoals een lease-auto en pensioen). Een interessant punt waar je vast benieuwd naar bent is: wat ga je verdienen? Dat komt in dit gesprek aan de orde. Vraag jij meer dan je werkgever wil of kan bieden? Dan kan het alsnog mislopen. Meestal zullen beide partijen een aanvaardbaar compromis vinden. Het is zeker aan te raden te onderhandelen over je salaris en arbeidsvoorwaarden.

Je aanstellingsbrief en contract

Gefeliciteerd! Je bent aangenomen en alle belangrijke afspraken zijn gemaakt. Je krijgt een bevestiging van je aanstelling en moet een arbeidscontract ondertekenen. Lees dit contract goed door voordat je het ondertekent. Tip: neem als dat mogelijk is nog een week of langer vrij voordat je begint met je nieuwe baan. Wanneer je fris van start gaat, kun je alle informatie die je in de eerste weken zult krijgen een stuk beter aan!

Succes!