Hoe te voorbereiden op een sollicitatiegesprek?

Terug naar overzicht

Na goed speuren naar geschikte vacatures op internet wordt je zoektocht beloond: je wordt uitgenodigd op een sollicitatiegesprek! Een sollicitatiegesprek is een belangrijke eerste stap. Je krijgt de kans om jezelf van je beste kant te laten zien. Hoe kun je je het beste voorbereiden op een sollicitatiegesprek?

Stap één: een goede voorbereiding is het halve werk

Gefeliciteerd! Je bent een stap dichterbij een nieuwe baan. Eén van de belangrijkste stappen – zo niet de belangrijkste – is je goed te verdiepen in de werkgever. Begin hier op tijd mee en doe dit niet pas één of twee dagen voor het gesprek. Bekijk de website goed, Google het bedrijf om te kijken of je andere relevante artikelen tegenkomt en schrijf de zaken op die voor jouw gesprek van belang kunnen zijn. Grote kans dat het bedrijf aan je vraagt: “Kun je vertellen wat jij denkt dat dit bedrijf doet?” of: “Waarom wil je graag bij dit bedrijf werken?” Zorg dus dat je weet wat het bedrijf precies doet en wat de missie of visie van het bedrijf is. Bedenk van tevoren waarom jij bij het bedrijf past en laat zien dat je je hebt ingelezen. Dan heb je vaak al een streepje voor.

Heb  je vragen die niet beantwoord worden op de website? Schrijf deze op: je kunt ze tijdens het gesprek stellen.

Stap twee: lees je eigen cv en sollicitatiebrief nog eens door

Kijk voor het gesprek nog eens goed naar je eigen sollicitatiebrief en cv. Welke vragen zou jij stellen als de rollen omgedraaid zouden zijn? Bijvoorbeeld: “Waarom heb je zoveel diverse banen gehad?” of: “Kun je het gat in je cv verklaren?” Wees voorbereid op dergelijke vragen. Lees ook je eigen motivatie nog eens: waarom zou de werkgever jou aan moeten nemen? Heb je vermeld dat je klantvriendelijk, resultaatgericht of stressbestendig bent? Zorg dan dat je dit aan kunt tonen met concrete voorbeelden. Een veelgehoorde term hierbij is de STAR-methode: Situatie, Taak, Activiteit en Resultaat. Aan de hand van de STAR-methode noem je een voorbeeld van een situatie die je hebt meegemaakt waaruit blijkt dat je over een bepaalde eigenschap beschikt. Kortom: wat gebeurde er, wat was jouw taak, wat heb je ondernomen en wat was het resultaat?

Neem alle informatie drie à twee dagen voor het gesprek nog eens goed door: zo voorkom je dat alles letterlijk opdreunt en kun je de dingen die je wilt vertellen nog eens in je eigen woorden vorm geven.

Stap drie: praktische zaken

Ga je met het openbaar vervoer naar het gesprek? Bekijk van tevoren hoe laat de trein of bus gaat en houd rekening met vertraging. Ga je met de auto? Kijk dan alvast waar je kunt parkeren. Probeer ongeveer een kwartier tot tien minuten van tevoren aanwezig te zijn. Schrijf de naam en contactgegevens van je gesprekspartner op, zodat je – mocht er onverhoopt iets gebeuren – hem of haar kunt inlichten. Bekijk van tevoren op de website of je iets kunt vinden over de bedrijfscultuur. Is het een formeel bedrijf of juist niet? Pas daar je kleding op aan. Zoek op tijd uit welke kleding en schoenen je aan wilt trekken en zorg dat het schoon en fris is. Neem pen en papier mee voor aantekeningen tijdens het gesprek.

Stap vier: het sollicitatiegesprek

Kun je je zenuwen moeilijk onder controle houden? Bedenk goed dat het van beide kanten een kennismaking is: je wordt heus niet aan een jury onderworpen. Zie een sollicitatiegesprek niet als een examen, maar als een stapje in de goede richting en vooral als een leerzame ervaring.

Een eerste sollicitatiegesprek heeft als doel om te kijken of er een wederzijdse klik is tussen jou en het bedrijf. Je komt meer te weten over de functie, wat precies je verantwoordelijkheden zijn, het bedrijf en de mensen die er werken. Je kunt je tijdens een gesprek ook realiseren dat de functie je toch niet zo leuk lijkt als je dacht - of wellicht is er geen klik met het bedrijf. Raak dan niet ontmoedigd en volg je gevoel. Er komt vast iets anders op jouw pad wat beter bij je past!

Blijf jezelf

Vind tijdens het gesprek een goede balans tussen, jezelf blijven en je positief presenteren. Vertel geen onwaarheden, overdrijf niet en doe je niet anders voor. Vraagt de werkgever naar een verklaring voor het gat in je cv? Wees eerlijk en leg dan uit waarom dat was. Vertel wat je in jouw werkloze periode hebt gedaan, zoals vrijwilligerswerk, een wereldreis of een opleiding gevolgd. Laat zien dat je je blijft ontwikkelen!

Wees je ook bewust dat je niet alles hoeft te vertellen over je persoonlijke situatie: een werkgever mag bijvoorbeeld niet vragen naar ziekte, of je kinderen wilt, je geloof, je seksualiteit of welke politieke voorkeur je hebt. Zeg dan vriendelijk dat je de vraag niet relevant vindt voor het gesprek.

Stap vijf: na afloop van het sollicitatiegesprek

Het gesprek is afgerond en je bent enthousiast over de functie. Vraag na afloop van het gesprek hoe de sollicitatieprocedure verloopt, wanneer je meer informatie kunt verwachten en hoe: per e-mail, telefonisch of krijg je een brief? Geeft de werkgever aan je maandag aan het eind van de dag te bellen, en heb je woensdagochtend nog niets gehoord? Bel dan of stuur een e-mail waarin je aangeeft erg benieuwd te zijn of er al meer bekend is omtrent de selectie van kandidaten. Word je afgewezen? Blijf beleefd en stuur een korte e-mail waarin je de werkgever bedankt voor het gesprek en zijn tijd. Mocht er in de toekomst een functie bij het bedrijf vrijkomen, dan heb je in ieder geval een goede indruk gemaakt.

Benieuwd naar welke vragen jij kunt verwachten – en welke vragen jij kunt stellen in het gesprek? Houd dan de blog van deBanenSite.nl in de gaten, waar je nog veel meer sollicitatietips kunt verwachten. Via onze sociale media kanalen Facebook, Twitter en Instagram blijf je ook op de hoogte van de laatste blogs en nieuwtjes!